Elementi Logo

КАТЕГОРИЈА: Блог

Архива од категорија "Блог"
Backgorund

СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ 2023

22/09/2023
/

Третото издание на Скопскиот поетски фестивал ќе се одржи периодот 24 до 28 септември на неколку локации во Скопје, и тоа: во Младинскиот културен центар ‒ Скопје (ки...

Прочитај Повеќе

ОБЈАВЕНА ПРОГРАМАТА НА 35. ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО

16/08/2023
/

Годинешното 35-то јубилејно издание на интернационалниот поетски фестивал Поетска ноќ во Велестово ќе се одржи од 18-ти до 20-ти август на повеќе локации во Велестово ...

Прочитај Повеќе

ПРЕВОДОТ КАКО ВЕЧНО ЗАПОЗНАВАЊЕ НА ЈАЗИЦИТЕ

20/09/2022
/

(Кон преведувачкото студио на фондацијата „Следната страница“ кое се одржа во Куќата на литературата и преводот во Софија, Бугарија 15-18 септември, 2022 год.) Пре...

Прочитај Повеќе

АРТАРЕА 6 („БУКВА“) 2022

29/08/2022
/

09-11 септемвриИзложба на фотографии: Божин Трпевски09.0919:00 Промоција на романот „Естом“ од Николина Андова Шопова („Или-или“, 2022),промотор Владимир Јанковс...

Прочитај Повеќе

ЗАВРШИ 34. ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО

26/08/2022
/

Со интернационалното поетско читање „Поезија ‒ Залез“ што неделата,на 21 август се одржа во тремот на црквата „Успение на ПресветаБогородица“ во с. Веле...

Прочитај Повеќе

СЕ ОДРЖА ПРОЕКТОТ „OH READ ‒ ПОЕТСКИ ВИКЕНД И РАБОТИЛНИЦА ЗА МЛАДИ ОД РЕГИОНОТ“

26/08/2022
/

Во Рамки на 34. Поетска ноќ во Велестово се одржа проектот „OHREAD ‒ Поетски викенд и работилница за млади од регионот“.На настанот учество зедоа пет поети од чети...

Прочитај Повеќе

ДВЕСЕТИНА ПОЕТИ, ЏЕЗ, ПОЕТСКИ ФИЛМОВИ НА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА СКОПСКИОТ ПОЕТСКИ

26/08/2022
/

Второто издание на „Скопскиот поетски фестивал“ ќе се одржи од 29 август до1 септември годинава, на две локации: во Младинскиот културен центар ‒ Скопје иво ка...

Прочитај Повеќе

ПЕТТИ ДЕН ЗА АКАДЕМИЈАТА ЗА ЛИТЕРАТУРЕН МЕНАЏМЕНТ ВО СТРУГА ОД 13 ДО 18 МАЈ

21/05/2022
/

Петти ден за Академијата за литературен менаџмент и промоција на преводите што се одржува во Струга од 13 до 18 мај   Деа Видовиќ, директорка на фондацијата „Кул...

Прочитај Повеќе

ЧЕТВРТ ДЕН ЗА АКАДЕМИЈАТА ЗА ЛИТЕРАТУРЕН МЕНАЏМЕНТ ВО СТРУГА ОД 13 ДО 18 МАЈ

17/05/2022
/

Четврт ден за Академијата за литературен менаџмент и промоција на преводите што се одржува во Струга од 13 до 18 мај   Она што е највозбудливо во оваа академија е пр...

Прочитај Повеќе

ТРЕТ ДЕН ЗА АКАДЕМИЈАТА ЗА ЛИТЕРАТУРЕН МЕНАЏМЕНТ ВО СТРУГА ОД 13 ДО 18 МАЈ

16/05/2022
/

Трет ден за Академијата за литературен менаџмент и промоција на преводите што се одржува во Струга од 13 до 18 мај   Активностите на третиот ден од Академијата беа ...

Прочитај Повеќе

Втор ден за Академијата за литературен менаџмент и промоција на преводите што се одржува во Струга од 13 до 18 мај

15/05/2022
/

Втор ден за Академијата за литературен менаџмент и промоција на преводите што се одржува во Струга од 13 до 18 мај   „Меѓународна книжевна комуникација и промоц...

Прочитај Повеќе

ПРВ ДЕН ЗА АКАДЕМИЈАТА ЗА ЛИТЕРАТУРЕН МЕНАЏМЕНТ ВО СТРУГА ОД 13 ДО 18 МАЈ

14/04/2022
/

Преводот го прави литературното дело препознатливо во широки размери. Секој превод ги открива богатствата не само на книгите, туку и на поднебјата, а и на самите ав...

Прочитај Повеќе

ЕЛЕМЕНТИ – БРОЈ 12

ПОДДРЖАНО ОД

Елементи

Елементи

© Електронско списание за книжевност - ЕЛЕМЕНТИ