Elementi Logo

АВТОР: Стефан Алијевиќ

Објави од Стефан Алијевиќ
Backgorund

Стефан Алијевиќ

Стефан Алијевиќ е роден во Ѓевѓелија, на југот на Македонија. Дипломирал општа и компаративна книжевност и англиски јазик во Скопје. „Вечерен автобус“ е негова прва збирка раскази. Добитник е на наградата „Штефица Цвек“.

ПРОДАВНИЦА

Кога доаѓам кај тебе во продавница, велам „ќе одам кај Бабе“.Твоето име ми е непознато. Ти си жената што секогаш носи црно. Стоиш поткачена на една излитена дрв...

Прочитај Повеќе

ЕЛЕМЕНТИ – БРОЈ 12

ПОДДРЖАНО ОД

Елементи

Елементи

© Електронско списание за книжевност - ЕЛЕМЕНТИ