Elementi Logo

АВТОР: Милена Сиљаноска

Објави од Милена Сиљаноска
Backgorund

Милена Сиљаноска

Милена Сиљаноска е дипломиран професор по општа и компаративна книжевност. Работи како уредник во Издавачки центар ТРИ. Има објавувано поезија и проза во „Современост“, „Зенит“, „Литературни искри“, во студентскиот весник „In medias res“. Во 2012 година добива прва награда на литературен конкурс организиран од страна на Дата ПЕСНОПОЈ – Битола, кои ѝ ја објавуваат стихозбирката „Ако имаш време“ како дел од едицијата „Гласини“. Во 2023 година со необјавената стихозбирка „Болопадание“ го доби признанието „Антев златник“. Во своите ракописи опфаќа најразлични теми на егзистенцијални и клучни прашања – за времето, судбината, животот, смртта, религијата и Бог и самата смисла на постоењето. Во моментов работи на својот прв роман со работен наслов „Ронлива“.

ОД ДНЕВНИКОТ НА ЛЕНИ

Извадок од романот во ракопис „Ронлива“ Од Дневникот на Лени Сонувам. Тилот ми гори под ткаенината во која сум завиена. Чекорам во едно големо ништо, жешко как...

Прочитај Повеќе

ЕЛЕМЕНТИ – БРОЈ 12

ПОДДРЖАНО ОД

Елементи

Елементи

© Електронско списание за книжевност - ЕЛЕМЕНТИ