Elementi Logo

АВТОР: Лучила Тапацо

Објави од Лучила Тапацо
Backgorund

Лучила Тапацо

Лучила Трапацо е швајцарска/италијанска поетеса, преведувачка, уметница и перформерка. Живеела и творела во многу светски културни центри, меѓу кои и Брисел, Вашингтон и Њујорк, но денес живее во Цирих, Швајцарија. Ги поддржува човековите права и се залага за зачувување на планетата Земја, а нејзината социјална и феминистичка и т.н. женска гледна точка се рефлектира во многу нејзини дела. Учествувала на многу меѓународни фестивали (меѓу кои и Струшките вечери на поезијата во Македонија), а нејзините песни се преведени на 18 јазици и објавени во меѓународни антологии и литературни списанија, како и наградени со бројни награди.

КРАТОК ВОВЕД ВО ВИЗУЕЛНАТА ПОЕЗИЈА

Анатол Кнотек (Anatol Knotek), Времето минува (Time Passes By), визуелна песна Што го прави едноставниот знак чин на комуникација, јазичен чин и, конечно, чин на поезија? Што ...

Прочитај Повеќе

ЕЛЕМЕНТИ – БРОЈ 12

ПОДДРЖАНО ОД

Елементи

Елементи

© Електронско списание за книжевност - ЕЛЕМЕНТИ